Grijzenhout

Hoeveel kan je incasseren

Oud-Ajacied Sjoerd Ruiter was een zeer groot voetbaltalent, in zijn vroege jeugd werd hij al ‘de Nieuwe Cruijff’ genoemd. Ja, en zie dan die torenhoge verwachtingen maar eens waar te maken. Sjoerd was lid van Jong-Ajax getraind door Han Grijzenhout. Sjoerd had 300% meer talent dan ik.

Johan Cruijff en hoofdtrainer Rinus Michels verlieten Ajax en gingen naar F.C. Barcelona. Hulptrainer en talentscout Han Grijzenhout kwam naar Cercle Brugge, waar ik net begon te voetballen. Grijzenhout maakte spelers klaar voor het “professionele werk en was even moker hard bij Jong Cercle al voordien bij Jong Ajax.

Tijden zijn veranderd, maar winnen is nog steeds winnen. En de strijd voor winst is keihard en meedogenloos. Dit interview toont waar talent staat ten opzichte van veerkracht, discipline, doorzettingsvermogen. Die keiharde opleiding heeft mij voor het leven gevormd:

Grijzenhout bekeek de jeugdtrainingen van Cercle Brugge en zei: “Die grote moet bij ons trainen”. Waarop de jeugdtrainers in koor zeiden: Moerman !!!, maar die kan niks, die is lomp en die is te laat begonnen die moet nog alles leren”. Waarop Grijzenhout zei: “De dingen die hij nog niet kan, kunnen jullie hem leren, maar hij doet dingen die niemand hem kan leren”. Deze levensles zal ik nooit vergeten.

“When you want to get something you never had, you need to do something you never did.”

Als je het “Truth-talks”-interview https://bernardmoerman.com/hero-of-the-game/ van Dan Possley bekijkt zal U ook daar horen en zien hoe een keiharde opleiding Dan’s leven heeft gevormd. “Never cold, Never tired”